[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: no audio icons sound



OK. I suspect Pulse to be the suspect.

See the updated docs for the auditory icon function customization
option in svn.


>>>>> "lsmithso" == lsmithso  <lsmithso@hare.demon.co.uk> writes:
    lsmithso> It works,as in the icon plays, but it frequently
    lsmithso> crashes the TTS, frequently enough to make it
    lsmithso> unusable.
    lsmithso> 
    lsmithso> I tried all the functions with the following
    lsmithso> results:
    lsmithso> 
    lsmithso> emacspeak-serve-auditory-icon - works, but crashes
    lsmithso> tts. emacspeak-native-auditory-icon - doesn't work,
    lsmithso> says 'back to top level' whenever an icon was
    lsmithso> expected. emacspeak-queue-auditory-icon - doesn't
    lsmithso> work, but TTS pauses for 1-2 seconds when icon was
    lsmithso> expected.
    lsmithso> 
    lsmithso> T. V. Raman writes:
    >> I'm confused. You earlier said that switching the auditory
    >> icon function to "serve" fixed the issue.
    >> 
    >> I'm trying to find out which of the functions (see
    >> customization option emacspeak-auditory-icon-function )
    >> work for your setting. >>>>> "lsmithso" == lsmithso
    >> <lsmithso@hare.demon.co.uk> writes:
    lsmithso> T. V. Raman writes:
    >> >> 
    >> >> Could you check and follow-up with the following:
    >> >> 
    >> >> 1. What speech server you're using
    lsmithso> 
    lsmithso> Oralux ibmviavoice
    >> >> 
    >> >> 2. Whic of the auditory-icon functions work vs dont
    >> work >> in that setting
    lsmithso> No auditory icons work at all.
    lsmithso> 
    >> >> 
    >> >> 3. Specify if you're using pulse or just pure alsa --
    >> >> using pulse == pulseaudio server is running
    lsmithso> 
    lsmithso> Pulseaudio.
    lsmithso> 
    lsmithso> If it makes a difference, I'm running on a 64-bit
    lsmithso> platform.
    lsmithso> 
    lsmithso> BTW, (setq emacspeak-auditory-icon-function
    lsmithso> 'emacspeak-serve-auditory-icon) seems to frequently
    lsmithso> crash the TTS,so much so that I had to disable it.
    lsmithso> 
    >> >> 
    >> >>>>>> "lsmithso" == lsmithso <lsmithso@hare.demon.co.uk>
    >> >>>>>> writes: >
    lsmithso> That worked! Thanks. > lsmithso> > >> Hello Les,
    >> >> >> 
    >> >> >> Assuming you have the appropriate variables set for
    >> >> >> emacspeak to use auditory icons, I remember on one
    >> >> >> occasion I had to change
    >> >> >> 
    >> >> >> (setq emacspeak-auditory-icon-function >> >>
    >> 'emacspeak-serve-auditory-icon)
    >> >> >> 
    >> >> >> before the icons would work. I think, from memory,
    >> >> there's >> a choice of about three values for this >>
    >> variable, some of >> which may not work.
    >> >> >> 
    >> >> >> HTH
    >> >> >> 
    >> >> >> Rob lsmithso@hare.demon.co.uk writes:
    >> >> >> 
    >> >> >> -- 
    >> >> >> Les Smithson
    >> >> >> 
    lsmithso> 
    lsmithso> -----------------------------------------------------------------------------
    lsmithso> To unsubscribe from the emacspeak list or change
    lsmithso> your address on the emacspeak list send mail to
    lsmithso> "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a subject of
    lsmithso> "unsubscribe" or "help".
    lsmithso> 
    lsmithso> -- Les Smithson
    lsmithso> 
    lsmithso> -- Les Smithson

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help".



If you have questions about this archive or had problems using it, please send mail to:

priestdo@cs.vassar.edu No Soliciting!

Emacspeak List Archive | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | Pre 1998

Emacspeak Files | Emacspeak Blog | Search the archive