[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: emacspeak/eflite - ubuntu (debian)



Tim -

Thank you - yes the audio group was the key...

-Duncan

----- Original Message ----- 
From: "Tim Cross" <tcross@rapttech.com.au>
To: "dphyfe" <dphyfe@comcast.net>
Cc: "Emacspeak MailingList" <emacspeak@cs.vassar.edu>
Sent: Wednesday, July 27, 2005 5:09 AM
Subject: Re: emacspeak/eflite - ubuntu (debian)


>
> As the distribution is derived from Debian, I suspect you need to add
> the login name to the 'audio' group so that you have the appropriate
> access to the sound device.
>
> Tim
>
> dphyfe writes:
> > It is of course worth noting that I am able to run emacspeak as root but 
> > not as any of the other users on the system...
> >
> >
> >   ----- Original Message ----- 
> >   From: dphyfe
> >   To: Emacspeak MailingList
> >   Sent: Tuesday, July 26, 2005 10:47 PM
> >   Subject: emacspeak/eflite - ubuntu (debian)
> >
> >
> >   Good Day -
> >
> >   I have just partially setup a ubuntu (debian) system with emacspeak & 
> > eflite for my blind father - 84 yr-old...
> >
> >   I was using emacspeak 17 file with eflite...
> >
> >   now, I'm getting the speaker process not running error message when i 
> > fire up emacspeak - to my knowledge nothing i have done should have had 
> > any effect on the system... I made a modification to the inittab to get 
> > autologins working (have also shut that off to check if that was the 
> > problem)...
> >
> >   I also of course added emacspeak to the end of the .bash_profile - 
> > want emacspeak to fireup without any user input...   (i've also pulled 
> > that out "just in case")
> >
> >   I've gone back into emacspeakconfig and made sure that eflite is 
> > selected...  all seems fine???
> >
> >   if anyone could point in a direction for finding what i've managed to 
> > mess up
> >
> >   Thanks
> >
> >   Duncan
> >
> >   dphfye@comcast.net
> > <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
> > <HTML><HEAD>
> > <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
> > <META content="MSHTML 6.00.2900.2668" name=GENERATOR>
> > <STYLE></STYLE>
> > </HEAD>
> > <BODY bgColor=#ffffff>
> > <DIV><FONT face=Arial size=2>It is of course worth noting that I am able 
> > to run
> > emacspeak as root but not as any of the other users on the
> > system...</FONT></DIV>
> > <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> > <DIV>&nbsp;</DIV>
> > <BLOCKQUOTE dir=ltr
> > style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; 
> > BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
> >   <DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
> >   <DIV
> >   style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: 
> > black"><B>From:</B>
> >   <A title=dphyfe@comcast.net 
> > href="mailto:dphyfe@comcast.net">dphyfe</A> </DIV>
> >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A 
> > title=emacspeak@cs.vassar.edu
> >   href="mailto:emacspeak@cs.vassar.edu">Emacspeak MailingList</A> </DIV>
> >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Tuesday, July 26, 2005 
> > 10:47
> >   PM</DIV>
> >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> emacspeak/eflite - 
> > ubuntu
> >   (debian)</DIV>
> >   <DIV><BR></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Good Day -</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I have just partially setup a ubuntu 
> > (debian)
> >   system with emacspeak &amp; eflite for my blind father - 84
> >   yr-old...</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I was using emacspeak 17 file with
> >   eflite...&nbsp; </FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>now, I'm&nbsp;getting the speaker process 
> > not
> >   running error message when i fire up emacspeak - to my knowledge 
> > nothing i
> >   have done should have had any effect on the system... I made a 
> > modification to
> >   the inittab to get autologins working (have also shut that off to 
> > check if
> >   that was the problem)...&nbsp; </FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I also of course added emacspeak to the 
> > end of
> >   the .bash_profile - want emacspeak to fireup without any user
> >   input...&nbsp;&nbsp; (i've also pulled that out "just in 
> > case")</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I've gone back into emacspeakconfig and 
> > made sure
> >   that eflite is selected...&nbsp; all seems fine???&nbsp; </FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>if anyone could point in a direction for 
> > finding
> >   what i've managed to mess up</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Thanks</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Duncan</FONT></DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
> >   <DIV><FONT face=Arial size=2><A
> >   href="mailto:dphfye@comcast.net">dphfye@comcast.net</A></FONT></DIV>
> >   <DIV>&nbsp;</DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>
>
> -----------------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
> emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
> subject of "unsubscribe" or "help"
> 

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help"