[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: emacspeak/eflite - ubuntu (debian)




As the distribution is derived from Debian, I suspect you need to add
the login name to the 'audio' group so that you have the appropriate
access to the sound device. 

Tim

dphyfe writes:
 > It is of course worth noting that I am able to run emacspeak as root but not as any of the other users on the system...
 > 
 > 
 >   ----- Original Message ----- 
 >   From: dphyfe 
 >   To: Emacspeak MailingList 
 >   Sent: Tuesday, July 26, 2005 10:47 PM
 >   Subject: emacspeak/eflite - ubuntu (debian)
 > 
 > 
 >   Good Day -
 > 
 >   I have just partially setup a ubuntu (debian) system with emacspeak & eflite for my blind father - 84 yr-old...
 > 
 >   I was using emacspeak 17 file with eflite...  
 > 
 >   now, I'm getting the speaker process not running error message when i fire up emacspeak - to my knowledge nothing i have done should have had any effect on the system... I made a modification to the inittab to get autologins working (have also shut that off to check if that was the problem)...  
 > 
 >   I also of course added emacspeak to the end of the .bash_profile - want emacspeak to fireup without any user input...   (i've also pulled that out "just in case")
 > 
 >   I've gone back into emacspeakconfig and made sure that eflite is selected...  all seems fine???  
 > 
 >   if anyone could point in a direction for finding what i've managed to mess up
 > 
 >   Thanks
 > 
 >   Duncan
 > 
 >   dphfye@comcast.net
 > <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
 > <HTML><HEAD>
 > <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
 > <META content="MSHTML 6.00.2900.2668" name=GENERATOR>
 > <STYLE></STYLE>
 > </HEAD>
 > <BODY bgColor=#ffffff>
 > <DIV><FONT face=Arial size=2>It is of course worth noting that I am able to run 
 > emacspeak as root but not as any of the other users on the 
 > system...</FONT></DIV>
 > <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 > <DIV>&nbsp;</DIV>
 > <BLOCKQUOTE dir=ltr 
 > style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 5px; MARGIN-LEFT: 5px; BORDER-LEFT: #000000 2px solid; MARGIN-RIGHT: 0px">
 >   <DIV style="FONT: 10pt arial">----- Original Message ----- </DIV>
 >   <DIV 
 >   style="BACKGROUND: #e4e4e4; FONT: 10pt arial; font-color: black"><B>From:</B> 
 >   <A title=dphyfe@comcast.net href="mailto:dphyfe@comcast.net">dphyfe</A> </DIV>
 >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>To:</B> <A title=emacspeak@cs.vassar.edu 
 >   href="mailto:emacspeak@cs.vassar.edu">Emacspeak MailingList</A> </DIV>
 >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Sent:</B> Tuesday, July 26, 2005 10:47 
 >   PM</DIV>
 >   <DIV style="FONT: 10pt arial"><B>Subject:</B> emacspeak/eflite - ubuntu 
 >   (debian)</DIV>
 >   <DIV><BR></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Good Day -</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I have just partially setup a ubuntu (debian) 
 >   system with emacspeak &amp; eflite for my blind father - 84 
 >   yr-old...</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I was using emacspeak 17 file with 
 >   eflite...&nbsp; </FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>now, I'm&nbsp;getting the speaker process not 
 >   running error message when i fire up emacspeak - to my knowledge nothing i 
 >   have done should have had any effect on the system... I made a modification to 
 >   the inittab to get autologins working (have also shut that off to check if 
 >   that was the problem)...&nbsp; </FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I also of course added emacspeak to the end of 
 >   the .bash_profile - want emacspeak to fireup without any user 
 >   input...&nbsp;&nbsp; (i've also pulled that out "just in case")</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>I've gone back into emacspeakconfig and made sure 
 >   that eflite is selected...&nbsp; all seems fine???&nbsp; </FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>if anyone could point in a direction for finding 
 >   what i've managed to mess up</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Thanks</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2>Duncan</FONT></DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2></FONT>&nbsp;</DIV>
 >   <DIV><FONT face=Arial size=2><A 
 >   href="mailto:dphfye@comcast.net">dphfye@comcast.net</A></FONT></DIV>
 >   <DIV>&nbsp;</DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help"