[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Speech server and info node



I'm using eSpeak. I do recall having to recompile my own eSpeak under Ubuntu to use the runtime option, but this was to keep it from dropping the last syllable or two being spoken. With this problem, I'm only getting the first syllable or two. In vinux, eSpeak uses the runtime option by default, so there's no need to recompile eSpeak to avoid this problem. I don't have the problem where I'm losing the last syllable or two, but in info mode, and only info mode, when running on the desktop, I do have this problem where I only get the first syllable or two spoken as I arrow up and down the screen. I don't have this problem in the console.

On 10/13/2013 04:26 AM, Tim Cross wrote:

I'm running latest emacspeak 38 (from svn) on both Ubuntu 13.04 (Gnome remix) and OS X Mountain Lion with no problems using C-h i. All speaks as expected.

I'm using ViaVoice. I can't test speak as the Ubuntu is 64 bit and I've not got 32-bit speak installed. However, I do vaguely remember having something similar happen with speak, which I fixed by re-compiling it from sources and configuring it to use pulse audio rather than using the default speak package which comes with Ubuntu.


Tim

--
Tim Cross
IT Security Manager, Information Technology
University of New England
Armidale N.Sl.W. 2350

Email: tcross@une.edu.au
Phone: +61 2 6773 3210
Mobile: +61 428 212 217

On 12/10/2013, at 11:51 PM, Christopher Chaltain <chaltain@gmail.com> wrote:

I'm running Emacs 24.3 with Emacspeak 38.0 on a Ubuntu 12.04 system (Vinux 4 specifically). If I run Emacs on the desktop and start info mode then I only hear the first few syllables of each line. If I start Emacs up in the console then everything is fine.

On 10/12/2013 04:39 AM, Lubos Pintes wrote:
Hello,
What exactly would happen when one fires `C-h i' command?
Does Emacspeak in general work correctly in this case?
In my speech server I am developing, nothing is said, but a lot of
messages are queued. From my point of view, the stop is fired
incorrectly, so it "kills" all queued text.
Also the first message "Composing main info directory" is "killed" by
redundant stop. I am playing with latest and greatest Emacspeak from SVN
on Windows. I am using Emacs 24.3.1.

-----------------------------------------------------------------------------

To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help".


--
Christopher (CJ)
chaltain at Gmail

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help".



--
Christopher (CJ)
chaltain at Gmail

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help".



If you have questions about this archive or had problems using it, please send mail to:

priestdo@cs.vassar.edu No Soliciting!

Emacspeak List Archive | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | Pre 1998

Emacspeak Files | Emacspeak Blog | Search the archive