[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: debian emacspeak 15 package




Dmitry -

I maintain the Debian emacspeak package, and was sorry to hear you had
trouble with it.  If there is a bug in the package, I would like to
fix it before the next Debian release.  

I have emacs20 version 20.7-2 and emacspeak version 15-2 installed on
my test machine.  Using C-h v, emacs reports:
  
  emacspeak-directory's value is
  "/usr/share/emacs/site-lisp/emacspeak/"

That is, emacspeak-directory points to where the source files are
installed, not to /usr/share/emacs20/site-lisp/emacspeak where the
compiled files are installed.

Other directory variables are similar:
  
  emacspeak-etc-directory's value is
  "/usr/share/emacs/site-lisp/emacspeak/etc/"

I get no complaint like "Theme
/usr/share/emacs21/site-lisp/sounds/default-8k/ is missing its
configuration file." when emacspeak starts.

So, what is the significant difference between our installations?

My ~/.emacs file does not mention emacspeak.

What does your load-path look like?  I've appended my load-path
(manually wrapped to one directory per line).  Note that the source
directory is near the beginning, while
/usr/share/emacs20/site-lisp/emacspeak where the compiled files are
install is near the end.  The latter entry is added by the sitewide
startup file /etc/emacs/site-start.d/50emacspeak.el.

Do you have the same symptoms with emacs20 as with emacs21?

I am open to suggestions.

	    - Jim Van Zandt


  ("/usr/share/emacs/site-lisp/emacspeak/lisp/" 
  "/usr/share/emacs20/site-lisp/tm" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/mgp/" 
  "/usr/share/emacs20/site-lisp/mailcrypt" 
  "/etc/emacs20" 
  "/etc/emacs" 
  "/usr/local/share/emacs/20.7/site-lisp" 
  "/usr/local/share/emacs/site-lisp" 
  "/usr/share/emacs/20.7/site-lisp" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/mailcrypt" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/mgp" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/octave" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/tm" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/w3-el" 
  "/usr/share/emacs/site-lisp/tm/support" 
  "/usr/share/emacs/20.7/leim" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/textmodes" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/progmodes" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/play" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/mail" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/language" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/international" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/gnus" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/emulation" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/emacs-lisp" 
  "/usr/share/emacs/20.7/lisp/calendar" 
  "/usr/share/emacs20/site-lisp/emacspeak" 
  "/usr/share/emacs20/site-lisp/octave")


>X-Authentication-Warning: hub.cs.vassar.edu: lists set sender to emacspeak-request@cs.vassar.edu using -f
>Sender: paduch@imm.uran.ru
>From: Dmitry Paduchih <paduch@imm.uran.ru>
>Date: Wed, 13 Feb 2002 14:26:21 +0500
>User-Agent: Gnus/5.090006 (Oort Gnus v0.06) Emacs/21.1
> (i386-debian-linux-gnu)
>Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
>Resent-From: emacspeak@cs.vassar.edu
>X-Mailing-List: <emacspeak@cs.vassar.edu> archive/latest/2678
>X-Loop: emacspeak@cs.vassar.edu
>Precedence: list
>Resent-Sender: emacspeak-request@cs.vassar.edu
>
>
>Yvonne,
>
>I also had problems installing debian package with emacspeak 15. In my
>case the source of problems was exactly that emacspeak initiated the
>variable emacspeak-directory to contain path
>/usr/share/emacs21/site-lisp/emacspeak/
>which is by itself probably right, but then emacspeak calculated other
>directories as being relative to this one. And that was already wrong
>for debian installation. For example, because of wrong value in
>emacspeak-sounds-directory I got the following message upon startup
>and auditory icons not playing:
>
>Theme /usr/share/emacs21/site-lisp/sounds/default-8k/ is missing its configuration file. 
>
>(Note the incorrect path.)
>
>To avoid this problem one might assign right values to all relevant
>emacspeak-xxx-directory variables in the file
>/etc/emacs/site-start.el.
>
>Personally, I corrected these values directly in the emacspeak sources
>because usually I run emacs with parameter --no-site-file when I work
>as root.
>
>
>>>>>> "YS" == Yvonne Smith <yvonne@thewatch.net> writes:
>
>YS> Has anyone successfully installed the Debian emacspeak 15 package? I did
>YS> this on a clean system, e.g. no previous versions of emacspeak
>YS> installed, and got some truly strange errors. For a start, the xsl
>YS> directory wasn't there at all, and w3 refused to work with some kind of
>YS> outloud-style error, which I can't remember at the moment. Was this a
>YS> weird problem on my system? Am I perhaps going mad?
>
>
>
>Regards,
>    Dimitri

-----------------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from the emacspeak list or change your address on the
emacspeak list send mail to "emacspeak-request@cs.vassar.edu" with a
subject of "unsubscribe" or "help"